blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG dzava
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Džava



Fender American Deluxe Stratocaster
pridal Džava 14.9. 2007 o 22:12

 Konečne som sa rozhodol napísať recenziu na sľúbenú gitaru. Prvé nálady z nej boli zaujímavé. Keď som po prvýkrát otvoril kufor (aj oči :D ) zostal som šokovaný. A týmto teda začnem :

Vzhľad :

-         Je to nádherná gitara, krásne drevo , vynikajúce prevedenie v trojfarebnom sunburste, skvost pre oči. Pickguard vyzeral trosku ako zašpinený , no to bol len odlesk farby a tzv. perličiek ktoré obsahuje. Gitara bola dodaná s tvrdým puzdrom Fender ktoré takisto je veľmi praktické a priestorové.

Komfort pri hraní :

-         Sem nemám čo povedať. Gitara sa vynikajúco drží, či už v sede, alebo v stoje , kde vám visí upnutá na remeni. Maximálne pohodlie pri hraní. Efektívne, do obla vytvarovane telo , aby sa vám ruka pri hraní neotlačila o vrchnú dosku (čo je u gitár Les Paul dosť nepríjemné , keďže tam je ostra hrana)

Zvuk :

-         Táto sekcia je zrejme najdôležitejšia J . Tak najprv som vyskúšal gitaru „nasucho". Zvuk je veľmi dobrý. Klasicky akusticky. Bohužiaľ si treba zvykať na iný typ hmatníka a inač vytvarovaný krk, takisto inač sa stláčajú struny a ťažšie sa naťahujú,  no to si človek rýchlo zvykne.  Na druhu stranu, veľmi rýchly javorový krk dodá hráčovi veľké pohodlie pri hraní, ak sa bude zameriavať na shred, alebo Iné rýchle techniky.

-         Čistý zvuk : Gitara ponuka širokú paletu zvukov v kombinácii so snímačmi. Číže mame 5 kombinácii snímačov, no tlačidlo S-1 nám to znásobuje. Po stlačení S-1 (tlačidlo skryte na potenciometri hlasitosti) sa váš zvuk premení z ostrého, na jemne guľatý zvuk, typicky pre 60. roky.  Je to zapojenie druhého obvodu. A snímače sú v odlišných kombináciách.

-         Skreslený zvuk : Rovnako aj so skreslením si poradí gitara veľmi dobre. Aj keď snímače Samarium Cobalt Noisless si s vyšším skreslením už veľmi neporadia (predsa len jedno cievkové snímače nie sú vhodne na metal  J ) pri skreslení sa z gitary vyludia všetky známe rockové riffy. Máte zvuk ktorý je neopakovateľný. Mne osobne sa mi páčilo , ako som zmakol tappingove intro a celú pieseň „Hot for teacher" od skupiny Van Halen . Čo sa týka nejakých vypaľovačiek, zabudol som spomenúť páku tremola. Sem môžem hodiť maličké mínus. Aj keď gitara ma zamykacie ladiace mechaniky Fender Schaller Deluxe. Spočiatku sa dosť rozladzovala, no len jedna struna. Po poriadnom „vytavení" sa však tento problém odstránil a tremolo držalo celkom dobre.

Zaver :

-         Je to vynikajúca gitara so širokou paletou zvukov. Maximálne pohodlie pri hraní vďaka ľahučkému telu a príjemnému hmatníku. Zvuk ma naozaj príjemný a dá sa hneď spraviť z ostrého bluesoveho zvuku 50. rokov na guľatý rockový zvuk 60. Rokov. Navyše s gitarou príde takisto : kožený remeň Fender, kábel Fender, leštiace prostriedky, tremolo, registračný list, manuál a samozrejme zámky na remeň.

Fender American Deluxe Stratocaster

+ Zvuk

+ Vzhľad

+ Pohodlie pri hraní

-  Tremolo, ktoré spociatku jemne rozladzuje

 



Prístupov 6776
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Fender American Deluxe Stratocaster
[ 14.9.2007] (príspevkov 10)
My School
[ 26.2.2007] (príspevkov 58)